בגיל 40 בלבד, כשהיא מכהנת בתפקיד בכיר במשק, אחרי שהביאה למיזוגים עסקיים מוצלחים ולהקמת המכון לתעשייה מתקדמת בישראל, אומרת מנכ"לית Tefen, מלי ביצור פרנס: "המהפכה התעשייתית הרביעית בדרך למדינת ישראל"
מגדילים, כרמלה קופר 08.03.2020
מלי ביצור פרנס רק בת 40 ומכהנת מזה כשלוש שנים באחד מהתפקידים המשפיעים והבכירים במשק הישראלי – מנכ"לית קבוצת Tefen ועומדת מאחורי מהלכים משמעותיים ורחבי היקף של הקבוצה בשנים האחרונות.
כידוע, קבוצת הייעוץ Tefen נוסדה ב-1982 ונחשבת לאחת מחברות היעוץ הגדולות והמובילות בישראל. החברה יצרה לעצמה מוניטין בשיפור המצוינות העסקית בחברות המובילות והצומחות בעולם, היא מעסיקה עשרות עובדים בישראל ומשרתת מאות לקוחות בכל הסקטורים ובהם: אלביט, נמל חיפה, נמל אשדוד, רכבת ישראל, פז, צה"ל, דן ועוד.
ביצור פרנס הגיעה ל Tefen עם ניסיון של 20 שנה בתחום. היא התחילה את דרכה כשגויסה לעתודה להנדסת תעשייה, ולאחר שירות של 5 שנים בחיל האוויר, שימשה בתפקיד סמנכ"לית פיתוח עסקי, שיווק ומכירות בחברות מובילות במשק. ביצור פרנס המשיכה לטוס גבוה ולאחר שורה של הצלחות והישגים והפכה למטאור בתחומה. היא מונתה לראש אגף מצוינות בתע"ש מערכות ומשם הגיעה לקבוצת Tefen, שהבעלים שלה הוא איל זילברמן מאנשי העסקים המובילים והמוערכים בישראל.
בימים אלה היא מובילה את אחד המהלכים המשמעותיים לעתיד המשק הישראלי – הקמת המכון לתעשייה מתקדמת בישראל. משרד הכלכלה בחר ב- Tefen וב"אורט בראודה" להוביל את הפרויקט שבמסגרתו תוטמע חדשנות טכנולוגית בתהליכי ייצור במפעלים כדי להגביר את הפיריון.
אולי יותר מהכישרון העצום של המנכ"לית, בולטת התשוקה למקצוע ולשינויים שיש בידה לחולל במדינה כשהיא מספרת על הבייבי החדש שלה: "המכון יפתח בינה מלאכותית ויחזק את יכולת התחרות של ישראל בעולם – זו המהפכה התעשייתית הרביעית של כולנו", אומרת ביצור פרנס שמשמשת גם כיו"ר המכון, "מדובר ביכולת להקים מאגרי ידע, פתרונות טכנולוגיים, לערים ולמפעלי תעשייה, תוך התמקדות גם במפעלים קטנים וחיזוק הפריפריה. בנוסף, אנחנו עוסקים גם בתחום הנדל"ן, בדגש על פינוי קרקעות וניצול שטחים". המכון, אשר ממוקם בתפן שבצפון, התחיל לפעול החודש. "המיקום של המכון בצפון הוא חלק מאג'נדה לחיזוק הגליל והפריפריה והוא ישרת את כל הארץ", היא מסבירה.
אבל המכון הוא רק אחד מתוך סדרת מהלכים אסטרטגיים שהובילה המנכ"לית. בשנת 2019 תחת ניהולה רכשה הקבוצה את חברת "לוגו הנדסה", המתמחה בתכנון מפעלים וצמצום שטחי מחייה, מה שאפשר את הרחבת פעילות הקבוצה. בין היתר, בזכות זאת ביצעה Tefen את פרויקט פינוי הקרקעות עם העברת תע"ש מערכות של אלביט מרמת השרון לרמת בקע, לצד טיהור קרקעות מחומרים כימיים לפני מכירה, פיתוח אזורי ברשויות מקומיות, ועוד. "עיריית ירושלים היא עיר דגל מהבחינה הזאת, היא עושה פרויקטים מדהימים של פיתוח אזורי ונראות", מציינת ביצור פרנס, אשר הובילה במקביל מהלך משמעותי נוסף, למיזוג שתי חברות של בינה מלאכותית, שמבצעות פרויקטים ספציפיים בתחום, כגון פרויקט מיפוי תיקים למשרד המשפטים.
על כל זה מנצחת ביצור פרנס, שמזכירה שההתמחות הגדולה של הקבוצה היא בתחומי התייעלות תפעול וארגון וייעוץ אסטרטגי ארגוני. "בליבת כל הפרויקטים עומד תהליך האפיון, שהוא מהמומחיות שלנו. כלומר, ברוב מוחלט של הפרויקטים הפתרון הטכני הוא לא שלנו ואז אני פנויה לייעץ. מאחר ואין לנו תוכנה משלנו אז גם אין לנו העדפות, ואני פועלת רק משיקולים מקצועיים ואסטרטגיים לטובת הלקוחות". על הגיבוי שהיא מקבלת לביצוע המהלכים, היא אומרת: "יש לי הנהלה מדהימה שכ-60% ממנה מורכבת מנשים, והיא המוח מאחורי המהלכים".
איך יראו פני העתיד בתחום?
"אחד הדברים שמעסיקים אותי היא תעשייה כחול לבן, כמו גם השבחת נכסים בישראל, ואני חושבת שעם הטכנולוגיה והקידמה יידרשו כישורים אנליטיים מעובדים של קבלת החלטות, של חשיבה. הכשרת כוח אדם מתאים לתחום ייתן דחיפה גם לאוכלוסיות מיעוט, לפריפריה ולתעשייה. צריך להתחיל להכשיר כוח אדם מגיל צעיר ולאייש כוח אדם טכנולוגי והנדסי- שהוא מצרך חסר מאוד בישראל. כיום אנחנו מלווים מינהלות של מגה פרויקטים, חברות הנדסה ותשתית גדולות, ויש מעט מידי מהן במשק הישראלי, בין היתר בגלל מחסור בעובדים מתאימים".
מאחורי ההצלחה של מלי ביצור פרנס, עומדת גם נקודת משבר אישי מכריעה. רגע לפני שהיתה אמורה להתחיל את עבודתה ב Tefen, היא התבשרה כי אמה האהובה, לאה ביצור-נקר ז"ל, חולה בסרטן. ביצור פרנס הודיעה לאמה שהיא מוותרת על התפקיד וכי בכוונתה להיות צמודה אליה, אלא שהאם סירבה. "אמא דרשה ממני להתחיל את התפקיד, והגענו לסיכום שאני אתחיל בתפקיד בתנאי שאני מלווה אותה בכל תהליך הטיפולים. אמא נפטרה כעבור שנתיים, ואני מודה לה על ההזדמנות שהיא נתנה לי להיות איתה בתקופת המחלה. אמא שלי תמיד גרמה לי להאמין שאני הכי טובה והיא למעשה המנוע שלי גם היום".
מה הופך אותך למנהלת מצליחה?
"הכל עניין של תזמון, קבלת החלטות, מיקוד וביצוע ניתוח תהליכים. גם אם טועים בדרך זה בסדר, העיקר לחתוך, לקבל החלטה ולהתקדם איתה קדימה. בנוסף, תפקידי הוא להאציל סמכויות, כאשר באחריותי לנהל את האסטרטגיה והחשיבה".
מה היית אומרת לנשים בתחילת הקריירה שלהן?
"שיהיו באופן מלא מי שהן, כי האותנטיות מנצחת הכל. ההזדמנות הגדולה שנשים צריכות לנצל זו תעוזה- להעז ולדרוש".