השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

    צור קשר

    צור קשר

    ניהול השינוי

    ניהול שינוי הינו גורם מפתח להצלחה בכל שינוי ארגוני. ניהול שינוי מוצלח כולל יצירת חזון לפרויקט, מיקוד ההנהלה הבכירה בהצלחה של הפרויקט, יצירת מעורבות ומחויבות לשינוי בתוך כל רמה בארגון, טכניקות להנעה והסלמה וכמובן את שלושת היסודות החשובים ביותר של ניהול שינוי – תקשורת, תקשורת ו… תקשורת. יועצי Tefen מיישמים מתודולוגיות לניהול שינוי בכל פרויקט בו אנו עוסקים. מומחיות Tefen הינה בהבאת כלים ותמיכה לביצוע השינוי בארגון תוך שילוב ומיקוד ההנהלה הבכירה, רתימת העובדים ושילוב מיומנויות תקשור ורתימה לתהליכי מדידה ובקרה תומכי שינוי. שילוב ייחודי זה מאפשר השגת יעדים ומימוש מטרות הפרויקט בשיתוף העובדים וההנהלה.ניסיונה הרב של Tefen בניהול שינוי והשילוב הייחוד בין מיומנויות תקשור והדרכה לתהליכי בקרה, מדידה והטמעת שגרות ניהול יאפשרו ללקוחותינו לבצע את המהלכים הניהוליים הנדרשים לארגון ביעילות. שילוב מיטבי של ניסיון Tefen ויכולות הארגון יאפשר ביצוע שינויים מורכבים והתמודדות עם האתגרים הנלווים לשינוי מסוג זה.

    תוכנית ניהול שינוי

    תוכנית לניהול שינוי הינה תוכנית עבודה המתארת את הפעולות שיש לבצע על מנת להטמיע את השינוי בהצלחה. בבניית תוכנית לניהול השינוי יש להביא בחשבון אילו פעולות יש לבצע על מנת למקד את תשומת לב ההנהלה הבכירה בהצלחת הפרויקט. אנו מסייעים ללקוחתנו לחשוב כיצד ניתן לערב את מנהלי הביניים והעובדים בשינוי ולגרום למחויבות שלהם להצלחת הפרויקט. בנוסף, על תוכנית ניהול השינוי להכיל שגרות קבועות לתיקשור מטרות הפרויקט, חזון הפרויקט, הרציונל לשינוי, התועלות הצפויות לעובדים ומנהלים בארגון, דיווח על סטטוס הפרויקט ותאום ציפיות להמשך, כמו כן חשוב לנצל את שגרות התקשורת כבמה לקבלת משוב מהשטח.

    כלים לניהול השינוי

    כלי לניהול השינוי הם עזרים דיגיטאליים, מוחשיים ותפישתיים המשמשים לניהול השינוי, ניתן לחלק את כלי ניהול השינוי לשלוש קבוצות – כלים לזיהוי ומיפוי, כלי הסברה והדרכה וכלי שיתוף ומעורבות. כלי לזיהוי ומיפוי משמשים בדרך כלל בתחילת הפרויקט ל"מדידת הטמפרטורה" הארגונית, הערכה לגבי מוכנות הארגון לשינוי וזיהוי מראש של ההתנגדויות הצפויות. כלי הסברה והדרכה משמשים להעברת מסרים על השינוי באמצעות כלים קיימים בארגון כמו פורטל או עיתון ארגוני או כלים ייעודיים לפרויקט כמו מפגשים לשיתוף בסיפורים הצלחה בעקבות הפרויקט או סרטונים ייעודיים. כלי שיתוף ומעורבות מאפשרים לנו לחבר את העובדים בארגון לשינוי לכל אורך הפרויקט, בפרויקטים רבים אנו מקימים צוותי שיפור או מבצעים אירועי קייזן על מנת לגרום לעובדים להיות חלק מהשינוי.

    טיפול בהתנגדויות

    שינויים משמעותיים, לא שגרתיים או שינויים המייצרים מצבים חדשים לרוב מעוררים התנגדות, ההתנגדות היא בדרך כלל אינה לעצם השינוי, אלא לוויתור על דפוסים מוכרים ונוחים. בטיפול בהתנגדויות עלינו לזהות את ההתנגדויות בשלב מוקדם ולנסות להפיג אותם באמצעות טכניקות ומיומנויות שונות כמו הזדהות ואמפטיה, שאילת שאלות לברור מקור ההתנגדות, הצעת פתרונות נקודתיים להתנגדויות והדגשת התועלות האישיות של העובד מהשינוי.

     

    דילוג לתוכן